Sisteme semnalizare is alarmare incendiu

Detecroare si declansatoare automate de alarma

Ce sunt sistemele de semnalizare is alarmare incendiu ?

Sistemul de semnalizare si alarmare la Incendiu reprezinta un ansamblu complex, compus din declansatoare manuale de alarma si detectoare automate, conectate la un echipament de control si semnalizare care permite monitorizarea dispozitivelor de semnalizare si care poate actiona, inaintea instalatiei de stingere, pornirea pompelor de incendiu, oprirea instalatiei de ventilare, pornirea instalatiei de evacuare mecanica a fumului, trecerea prin dispozitiv de anclansare automata pe sursa de alimentare electrica de rezerva, actionarea usilor antifoc, alertarea pompierilor si salvarii.

Image

Echiparea cu instalatii de semnalizare a incendiilor se asigura la urmatoarele compartimente de incendiu, constructii si incaperi:

Toate categoriile de constructii prevazute cu instalatii automate de stingere cu apa, tip drencer sau pulverizatoare, cu ceata de apa si substante speciale, in conditiile in care actionarea acestora se face prin astfel de instalatii.

Constructiile inchise de importanta exceptionala si deosebita neechipate cu instalatii automate de stingere a incendiilor, precum si cele echipate la care este necesara asigurarea semnalizarii incendiilor inainte de intrarea in functiune a instalatiilor automate de stingere

Constructiile civile (publice) avand destinatia:

- Constructii administrative si financiar bancare cu peste 600 persoane;
- Constructii de turism cu mai mult de 3 nivele sau care adapostesc peste 150 persoane;
- Constructii de cultura si invatamant cu mai mult 3 nivele sau care adapostesc peste 600 persoane;
- Constructii de sanatate care adapostesc peste 100 persoane;
- Constructii de cult cu peste 600 persoane;
- Cladiri inalte si foarte inalte, cu exceptia locuintelor;
- Cladiri cu sali aglomerate;
- Constructii de productie si depozitare din categoriile A, B sau C pericol de incendiu, cu ari desfasurare mai mare de 600m2, precum si depozitele de stive inalte (peste 4m inaltime).

Alarmare la incendiu

Sistemele si instalatiile de semnalizare a incendiilor in zone cu pericol de explozie, gaze inflamabile, vapori combustibili si praf, trebuie realizate cu echipamente corespunzatoare mediului respectiv.

Sistemul de semnalizare si alarmare la incendiu este obligatoriu compus din doua parti principale:

1. Sistemul de detectie la incendiu:
   a – detectoare automate;
   b – declansatoare manuale;
   c – echipament de control si semnalizare;
   d – sistem de alimentare.

 

2. Sistemul de alarmare la incendiu si dupa caz alertare:
   a – echipamentul de control si semnalizare;
   b – echipament de alimentare cu energie electrica;
   c – echipament de alarmare;
   d – echipament de transmisie la distanta a semnalelor de incendiu (optional);
   e – echipament de transmisie la distanta a semnalelor de defect (optional);
    f – echipament de comanda a protectiei automate la un echipament automat de stingere a incendiului – daca exista instalatie automata de stingere.

Securio ofera echipamente si montaj profesional

Cu peste 6 ani de experienta, oferim servicii si echipamente de securitate pentru orice tip de spatiu. Pentru oferte de pret specifice nevoilor tale, intra in legatura cu noi!

Securio Bistrita ofera solutii inteligente de securitate pentru locuinta, spatii comericale, institutii publice si private.

Sisteme de supraveghere, sisteme de alarma la efractie, automatizari, sisteme de control acces, videointerfoane, instalatii electrice de joasa tensiune.

0
Sisteme incendiu Instalate
0
Ani de experienta